Atractii

Telegondola

Telegondola reprezinta o instalatie complexa de transport pe cablu, destinata turistilor care doresc sa admire panorama statiunii Mamaia. Capacitatea de transport este de 1500 de persoane/ora, iar turistii se pot imbarca in doua statii, prima in zona Perla, iar cea de-a doua in zona Cazino Mamaia. In acest fel, turistii vor avea ocazia sa pluteasca deasupra statiunii Mamaia, timp de aproximativ sapte minute, la o inaltime maxima de 50 de metri. Capacitatea unei gondole este de opt locuri, aceasta fiind inchisa, cu ventilatie naturala, cu protectie solara si puternic vitrata, pentru a asigura o vizibilitate cat mai buna. Lungimea totala a traseului este de 2000 de metri.


Aqua Magic

Aqua Magic este unul din cele mai mari parcuri acvatice de distractie de la noi si se afla chiar la intrarea in statiunea Mamaia, dinspre Constanta. Parcul dispune de: un loc de joaca pentru copii format din piscine cu tobogane multiple, 2 piscine de copii unite, cu patru ciupercute-dus, un rau curgator, care are comunicare cu toate piscinele de aterizare, inclusiv cu piscina de adulti, diferite tuburi cu apa impletite sau sub forma de spirala, cu piscine de aterizare, tuburi cu sosire in sistem palnie, tobogane pentru adulti de diferite tipuri. Ca dotari veti gasi: cabine de schimb, cutii seif, sezlonguri, baruri si spatii de luat masa.

Aqua Magic Mamaia

In 2011 Aqua Magic se deschide pe 10 iunie, mai multe detalii gasiti aici.


Activitati in Mamaia

Pe langa statul la plaja, iata ce mai puteti face in Mamaia: in zona Cazinoului exista o frumoasa piateta cu fantana arteziana si chiosc pentru orchestre. Aici se sustin spectacole sau concerte seara, atat pentru adulti, cat si pentru copii, ceea ce determina o multime de turisti sa petreaca serile calde de vara in aceasta zona. Pe aproape toata aleea de promenada veti gasi restaurante, terase, baruri, cluburi, pizzerii si discoteci, dar si magazine.

Statiunea dispune, de asemenea, de terenuri amenajate de tenis, minigolf, volei si baschet. Sporturile nautice pot fi practicate cu succes fie pe mare: jet-sky-ing, plimbari cu barca sau alte tipuri de ambarcatiuni, cat si pe Lacul Siutghiol unde se practica wind-surfing, yachting, schi-nautic,parapanta. La Mamaia se fac si plimbari cu deltaplanul cu motor sau parapanta tractata de salupa cu motor. Baze de agrement pentru sporturile nautice gasiti, pe malul marii, in zonele: Parc, Flora, Iaki-Riviera si Lido, iar pe malul lacului Siutghiol in zonele: Hotel Piccadilly, Tic-Tac, Capitanie, Pinguin, Caraiman.


Plaja

Plaja din Mamaia se intinde pe aproape 8km lungime si 100-200 m latime si are nisip fin si numeroase amenajari: diferite tipuri de sezlonguri, umbrele, cabine de schimb si dusuri (in partea de nord a statiunii). Intrarea in apa este de regula lina si fara pietre sau scoici. Plaja statiunii Mamaia prezinta urmatoarele diferentieri: in partea de sud la intrarea din Constanta este mai ingusta si mai pietroasa, cea din centru este mai lata si destul aglomerata, aici organizandu-se multe evenimente. Plaja din partea de nord a statiunii este bine amenajata si are nisipul fin.


Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este un obiectiv turistic creat natural, fiind amplasata pe lacul Siutghiol la 5000 m de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu. Insula este unul dintre acele locuri inedite ale litoralului roanesc, cu un complex turistic de 20 de locuri de cazare pentru turisti, in  casute cu dotari de 3 stele: pat dublu, grup sanitar propiu, aer condiţionat, televizor, cablu, minibar. Complexul dispune de restaurant si terasa rustica, unde turistii pot servi masa sau pot lua gustari pescaresti.

Transportul intre statiunea Mamaia si Insula Ovidiu se face cu Vaporul “Ovidius”, care aduce turistii pe insula, dar ofera si plimbari inedite pe lac. Vaporul este functional pe intreaga perioada a anului. Daca vaporasul a plecat deja in cursa si vreti sa ajungeti pe insula, mai multe ambarcatiuni de mici dimensiuni asigura transportul catre aceasta destinatie. Sursa foto aici.